Jul og juletraditioner

  Jul er traditionernes tid.
En lille tradition jeg har taget med hjemme fra er Nissefar og Nissemor
De laver hvert år det der har været årets begivenhed - eller en af dem.
Her til venstre fra 2008, en lyseblå sløjfe og nissermor strikker: Frederik blev født.

Her til højre fra 2009, en rød bil .. jeg fik ny bil det år.
 
 

 

 
         
    I rigtig mange år bagte vi hjemme "Kageby" en form for honningkager/brunkager som blev malet med glasur i forskellige farver.
Denne opskrift kan bruges både til honning-kagehus, juletræer og hvad ellers fantasien kan sætte grænse for.
Glasuren kan enten laves på æggehvider eller på vand, alt efter temperement og pengepung. Farverne holder oftest bedst i glasur lavet på æggehvider.
 
         
         
 

Hjemmelavet Bounty

En lækker opskrift som aldrig slår fejl
250g Flormelis
250g Kokos
1½ æggehvide
1-3 spsk. fløde eller letmælk

Lys / hvid eller mørk chokolade

Det hele blandes sammen, deles i små stykker
Overtrækkes i chokolade og stilles til tørre.

   
 

Dortes Kanelstang

 

50 g gær

100 g margarine (smeltet)

1½ dl lun mælk

½ tsk. salt

1 spsk. sukker

300 g mel

Fyld:.

2 spsk kanel

5 spsk sukker

evt. rosiner

75 g blødgjort margarine 

Ingredienserne til dejen blandes,  til en lind masse

Fyldet røres blødt, mens dejen hviler.

Rul dejen ud på et melstrøet bord, til 1 cm tykkelse

Smør fyldet på,

Fold så dejen sammen, så den lukker om fyldet.

Bages i en forvarmet ovn 200 g i ca 20 min.

Kan pensles med æggeblomme, strøs med sukker mandelflager eller serveres med glasur.

Tilbage til forsiden